در آغاز هر کاری عشق حرف اول است.

عکس من
در آغاز هر کاری عشق حرف اول است.

۱۳۹۱ مرداد ۱۶, دوشنبه

ترحلوای شیرازی


ترحلوای شیرازی
ازدوست نازنینم٬ شاپرک گلی برای رسپی عالیش تشکر میکنم.
( فقط من هل را افزودم که آنهم خیلی خوب شدوغالب هامو با روغن چرب کردم)




مواد لازم:
آرد برنج   ۱/۲پیمانه
نشاسته     1پیمانه
شیر        6 پیمانه
شکر       3پیمانه 
آب         4پیمانه
گلاب      1پیمانه
زعفران    به میزان دلخواه
پودرهل   1ق چ
پودر پسته به میزان دلخواه


طرز تهیه:
قبل از هر کار بهتره بگم که پیمانه ای را که انتخاب می کنید برای تمام موادتون باید یکسان باشه و تغییرش ندید من از پیمانه شیرینی پزی برای تمام مواد استفاده کردم  شما اگر مثلا لیوان استفاده می کنید باید تمام مواد را با همون لیوان اندازه بگیرید .
این مقدار مواد برای 4 تا 6 نفر کافیه .
نشاسته را با آب مخلوط می کنیم تا حل بشه .
آرد برنج را با شیر مخلوط می کنیم


 هر دو مخلوط را روی هم ریخته و از صافی رد می کنیم .(البته من از هم زن برقی استفاده کردم)

بهتره که این حلوا تو ظرف تفلون یا چدن پخته بشه که به دیواره و کف نچسبه .
حرارت مناسب برای تهیه این ترحلوا حرارت کم هست چون باید خامی آرد برنج کاملا گرفته بشه .یک وقت حرارت را زیاد نکنید به این خیال که زودتر غلیظ بشه اصلا به طعمی که باید نمیرسید اگر قرار بود که زود غلیظ بشه اینقدر شیر و آب بهش اضافه نمیشد .
مخلوط نشاسته و آرد برنج و آب و شیر  را در قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدیم باید توجه کنید که این ترحلوا باید مرتب به هم بخوره در غیر این صورت خیلی سریع آرد برنج و نشاسته ته قابلمه جمع میشن و حالت پختگی پیدا می کنند و می چسبند به هم پس مرتب باید به هم بخوره .


وقتی که مخلوط ما مقداری غلظت پیدا کرد شکر(اگر کم شیرین دوست دارید میتوانید بجای   3پیمانه از2پیمانه شکراستفاده کنید) و گلاب وپودرهل را بهش اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه میدیم تا وقتی که کاملا غلیظ بشه .

غلظتش به این شکل هست : نه زیاد شل و نه زیاد سفت حد وسط دیدین سفیده تخم مرغ را که میزنین برای کیک بعد جای همزن روی سفیده میمونه اینجا هم وقتی جای قاشق شما تقریبا روی مواد موند دیگه حاضره .امیدوارم که توی عکس راحت بتونید ببینید که مقداری از مواد را که من روی کل مخلوط ریختم مونده و حرکت نکرده .

حلوا را از روی حرارت برمیداریم مواد را نصف می کنیم نصف سفید و به نصف بقیه زعفران کاملا غلیظ اضافه می کنیم که دیگه آب نندازه .

ظرفی که برای ریختن ترحلوا استفاده میشه باید لبه دار باشه ظرف را با آب سرد خیس می کنیم بعد مواد سفید را درون اون میریزیم میتونیم مواد زرد را روی مواد سفید بریزیم یا در دو ظرف جدا ریخته بشه روش را میتونیم با پودر یا خلال پسته تزئین کنیم میذاریم بیرون یخچال تا دماش را از دست بده بعد تو یخچال گذاشته بعد از چند ساعت قابل برش زدن هست .
ابتدا با یک چاقو دور ترحلوا را از ظرف جدا می کنیم و برش میزنیم به راحتی برش میخوره و از ظرف میشه بیرون آورد .
سنتی این ترحلوا به این صورت بود که یک سینی را سفید درست می کردند و یک سینی زرد بعد موقع فروش از هر دو به یک نسبت به خریدار فروخته میشد .

نکته :
-اگر احیانا از این ترحلوا موقع هم زدن غافل شدید و مقداری مواد ته قابلمه جمع شد همه موادتون را در یک ظرف دیگه خالی کنید که همزن به ظرف تفلون یا چدنتون صدمه نزنه بعد با همزن های فنری اون را بزنید تا تمام گلوله هائی که توی اون بوجود اومده باز بشه و دوباره مواد را به ظرف اصلی برگردونید .
-به این مواد شیر یا آب اضافه نکنید چون دیگه نمیشه تضمین کرد که درست از آب در میاد یا نه .







۳ نظر: