در آغاز هر کاری عشق حرف اول است.

عکس من
در آغاز هر کاری عشق حرف اول است.

۱۳۹۰ بهمن ۱۶, یکشنبه

نان شیرمال




نان شیرمال

مواد لازم:

آرد (تقریبا) ۹۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
کره آب شده ۵۰ گرم
مایه خمیر فوری ۱/۵ قاشق سوپ خوری
نمک ۱/۲ قاشق چایی خوری
شیر ولرم ۱ پیمانه
شکر ۸/۵ قاشق سوپ خوری
آب ولرم ۱/۲ پیمانه
وانیل ۱/۳ قاشق چایی خوری
بهبود دهنده آرد ۱/۲ قاشق چایی خوری


مواد لازم برای اگواش :
زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۱ قاشق چایی خوری
پودر شکر ۱/۲ قاشق چایی خوری
روغن مایع ۱/۲ قاشق چایی خوری
کنجد و تخم خرفه به میزان لازم


ابتدا نیم کیلو از آرد را در ظرف ریخته .سپس به آن مایه خمیر ، نمک ، شکر و وانیل را اضافه کنید خوب همه را با هم مخلوط کنید.
 سپس کره آب شده و شیر ولرم و آب ولرم و تخم مرغ را به آرد اضافه کنید مواد را با هم مخلوط کنید.
  کم کم مابقی آرد را اضافه کنید تا خمیری بدست آید که به دست نچسبد.
 این خمیر را حدود ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید برای اینکه تست کنید خمیر خوب ورز خورد خمیر را چانه (گرد) کنید با چاقو برش دهید باید داخل خمیر حبابهایی مثل پنیر تبریزی دیده شود .
اگه اینطور بود دوباره خمیر را چانه بگیرید در ظرف چرب شده قرار دهید روی آن را بپوشانید به مدت ۱/۵ سأعت در جای گرم استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود .
بعد از این مدت ۵ دقیقه دیگر ورز دهید از خمیر گلوله‌های کوچک بردارید به اشکال مختلف فرم دهید (گل ، گیس بافت ، حلزونی ...) . در سینی فر‌ که کاغذ روغنی انداختید با فاصله بچینید ۱۰ دقیقه دیگر توی خود سینی فر‌ استرحت دهید .




سپس اگواش (همه مواد اگواش را با هم مخلوط کنید ) بزنید.

 روی آن کنجد و تخم خرفه بپاشید در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا نانها طلایی شوند. برای اینکه از خشک شدن نانها جلوگیری کنید در هنگام پخت نانها در فر یک ظرف آب گرم داخل فر‌ بگذارید تا فضای فر‌ با بخار آب مرطوب نگه داشته باشید ......