حلوای کاسه شیراز
حلوای کاسه شیراز
حلوای کاسه یکی از حلواهای سنتی شیراز هست که از قدیم در تمام
جشن ها و عزاها و مراسم مذهبی استفاده میشده شاید الان کم رونق
شده باشه ولی هنوز کسانی هستند که در مراسم مذهبی باید این حلوا سر سفره هاشون باشه .شاید دیگه کسی این حلوا را تو خونه درست
نکنه چون به صورت فله ای در بعضی قنادیها فروش میره .
حالا چرا اسمش حلوای کاسه هست بعد از درست شدن این حلوا مقدار
کمی از اون را برمیداشتن و به قطر چند میل به اطراف و کف یک کاسه
چینی کوچیک می کشیدن و حلوا شکل کاسه را به خودش میگرفته برای
هر نفر سر سفره ها یا میزهای مهمونی یک کاسه از این حلوا قرار داده
میشد شاید تو هر کاسه دو تا قاشق غذاخوری حلوا استفاده میشه ولی
باید به همتشون آفرین گفت چون این همه کاسه را اینجوری درست کردن
کار سختیه .
یکی از حلواهائی هست که خراب شدن تو کارش نیست و هر بلائی که
سرش بیارین و خرابش کنین باز میتونید درستش کنید
مواد لازم:
آرد برنج / يك پيمانه
شكر / دو پيمانه سرخالي
آب / دو پيمانه
گلاب / يك پيمانه
زعفران آب كرده / نصف پيمانه
روغن مايع / نصف پيمانه
خلال پسته و بادام / به ميزان لازم ( براي تزيين )
طرز تهيه:
آرد برنج را تفت داده ( با حرارت كم )، قبل از تغيير رنگ آرد، آن را
برداشته كمي كه حرارتش را از دست داد با گلاب مخلوط كنيد. آب را جوش آورده و
شكر را به آن اضافه كنيد و زماني كه شكر در آب حل شد، زعفران را هم به آن
افزوده شعله را كم كرده ، بعد مخلوط آرد برنج و گلاب را به مواد اضافه
كنيد. مخلوط را مرتب هم بزنيد، تا مواد جذب يكديگر شود، بعد روغن را اضافه
كرده و هم بزنيد تا روغن هم جذب حلوا شود، زماني كه حلوا شروع به جوشيدن
كرد و جمع شد و از ظرف جدا شد ، آماده است. روي حلوا را با خلال پسته و
بادام تزيين كنيد.اين حلوا را به شكلهاي مختلف ميتوان سرو كرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر